Friday, September 4, 2009

Nordcupens deltävling 5 i Skellefteå

8. og 9.august var det klart for 5 runde av Nordcupen, denne gangen i Skellefteå. Banen i Skellefteå var nokså ukjent for de fleste, den har ikke vært brukt i Nordcupen før såvidt jeg har forstått. Det var en ganske hard jordbane og vi er alle glade for at været var godt og det ikke regnet, denne hadde potensiale til å bli såpeglatt av for mye vann. Sverige viste seg frem med sitt beste sommervær, opp mot 30 grader i skyggen her også.

I ventesonen.

Under tidskvalifiseringen lå Johannes lenge ann til å måtte kjøre B-finale, først på sin 9 runde fikk han farten opp og kom seg inn som nr 15. Det var en nervepirrende kvalifisering for å si det mildt.

På startgrinden.

Første heat kjørte Johannes inn til en 4. plass og i andre heat skjedde det som bare ikke skal skje. Johannes mistet hele eksosanlegget, alt bare rett og slett datt av sykkelen. Dermed fikk han svart flagg og måtte svinge inn i banedepo, der sto det heldigvis en hel gjeng med pappaer klare til å hjelpe. Potta som var glovarm fikk Tom plukket opp i en våt håndduk Jon Ivar hadde med seg, Peder fikk sparket den inn på plass og Lasse sto klar med gaffatape og fikk tapet potta fast rundt sidedekslene. Og ut igjen med gutten, da var det en runde igjen og de mente på han ville ikke få svart flagg en gang til (da hadde det vært over og ut, 2 ganger svart flagg da er du disket) selv om potta ramlet av igjen i løpet av den siste runden. Men selv med nød-reparasjon og sakte fart i siste rund klarte Johannes å komme seg inn til en 6.plass., men med Luleå i friskt minne var det ingen som tenkte eller håpet på pokal (ikke så mye iallfall ;-)

Andre dagen måtte vi bruke reservepotte og da ble det en 6. plass i heat 3 og en 7.plass i heat 4.
Så det var med meget stor spenning jeg gikk å ventet på at den offesielle resultatlisten skulle henges opp, og endelig kom den :-) Det ble en 6. plass sammenlagt på Johannes, så det var en glad gutt som fikk ikke mindre enn to tommeler opp fra mamma da han kom ut av dusjen.


U85 14-16 år.
En ganske spesiell pall i Nordcupen dette, 1.plass til Tapio Kuusela, Finnland. 2.plass Chris Martin Ellingsen, Norge. 3.plass Tore Amundsen, Norge. 4.plass Erik Olsson, Sverige. 5.plass Jonas Landström, Sverige. 6.plass Johannes Møller, Norge. 7.plass Samuel Kesti, Finland.


U85 10-13 år
1.plass Joel Hällsten. 2.plass Filip Hammarström. 3.plass Børge J.B. Hanssen, Alta. 4.plass Oskar Hedlund. 5.plass John Lndqvist. 6.plass Morten Hågen Strøm, Alta. 7.plass Nils Halvarsson.
Gratulerer til Børge og Morten, dere kjørte kjempegodt begge to :-)

Alle de norske utøverene som fikk med seg pokaler hjem fra Skellefteå :-)
Vi gjør etterhvert krav på ganske mange pokaler i Nordcupen, kjempegøy.


Lise er som vanlig med, ho er nå nesten 3,5 år og føler seg hjemme i hvilket depo som helst ;-)

Deler av den norske leiren har fått seg skikkelig flott utsiktsplass.

No comments: