Sunday, October 11, 2009

Høstcrossen i Alta med speedcross

19. september var det klart for Altas første Speedcross. Her kjørte utøverene 5 heat på 5 runder i løpet av dagen. Dette er en mer publikumsvennlig utgave av motorcross, da det er kjappe heat og liten (eller ingen) ventetid mellom heatene.

Johannes kjørte veldig bra i sine heat, selv om han egentlig er sterkere på de litt lengere løpene. I første heat ble det en 3.plass, andre heat n 2.plass, tredje heat en 2.plass, fjerde heat hoppet Johannes ut av banen og slo seg stygt, han ble liggende utenfor løypa ute av synet for oss som tilskuere. Det var fortvilende minutter å stå der å se at de andre kjørerne passerte stedet igjen og igjen uten at hverken gulflagg eller sykeflagget kom opp, til slutt stoppet en av konkurentene ved ulykkesstedet og pekte på Johannes. Like etterpå kom Johannes seg opp og gjennomførtet heatet med å bare trille seg gjennom siste runden, det var tydelig å se at han hadde store smerter. Så i fjerde heatet ble det en sisteplass, men han gjennomførte og fikk poeng :-) (hadde han ikke passert mål etter at vinneren kjørte i mål hadde han fått brutt løp og ingen poeng) Vel i mål fikk vi konstatert at det heldigvis ikke var brudd, bare en kraftig forslått arm og mage/bryst region hadde fått seg en trykk. I femte og siste heat kjørte han seg inn til nok en 2. plass og dermed ble det andre plass sammenlagt.

Johannes Møller, Chris Martin Ellingsen og Njål Digre.
Pallrekken i MX 85 14-16 år.

Henrik var også med å kjørte Speedcross, noe som han synes var veldig artig (selv med feber og halsebetennelse)

I hans klasse er det ingen rangering, og alle får selvfølgelig pokal :-)

Dagen etter, 20.september, var det klart for ordinær Høstcross med 2 heat pr klasse. Henrik deltok selv om han var blitt skikkelig dårlig (når vi kom hjem var det rett til legen og gutten ble satt på 10 dagers penicillin kur for strep A) og Johannes kjørte inn til en andreplass også denne dagen.

No comments: