Sunday, May 16, 2010

Boden 8. og 9. mai 2010

I år starter Nordcupen der den avsluttet i fjor, i Boden.
Nytt i år er at hver dag er avsluttende, dvs premieutdeling både lørdag og søndag. Og at U85 kjører klassevis nå 10-13 år i et heat og 14-16 år i et heat, ikke som i fjor der det ble kjørt tidskvalifisering 10-16 år og de 20 beste gikk i A-finale og resten kjørte B-finale uavhengig av hvilken klasse de tilhørte.

Henrik startet i år som første nordmann i klassen Guldhjälm 85, dette er en klasse som før har vært forbeholdt svenske utøvere. Guldhjälm klassen finnes både for 65 ccm og 85 ccm og er en super plass å trene og forberede seg til løp i de store klassene. I 85 klassen starter de på startgrind og kjører akkurat samme banen som de større syklene. Guldhjälm 85 kjører heat på 12 minutter + 2 runder.

Det var en spent kar som sto i ventegrinden sammen med bare ukjente svenske kjørere.
Henrik kjørte meget godt på lørdagen og endte i første heat på en 7. plass og i andre heat ble det 10.

Søndagen var han involvert i flere "insidenter" som den svenske speakeren bruker si, det var blandt annet en kjempekræsj på startsletten, iallfall et par tipp i sving og et styggt fall etter en sving der han ble liggende fast under sykkelen og måtte ha hjelp for å komme løs (heldigvis er det mulig for å få hjelp av bane-mannskap i Guldhjälm klassene) Men Henrik fullførte og tok med seg viktige poeng selv med kraftige smerter i høyre fot.

Vi har lært masse om både styrker og svakheter, vi har alltid vist at Henrik kjører meget gode svinger og vi kunne også konstatere at han tar gode starter (var blandt de 5-6 første i alle heat bortsett fra da han ble innblandet i stor-kræsjen på startsletta) Og ser tydelig at svenskene tar han igjen på hoppene siden de hopper lengere, så hopp blir vi å trene på fremover. Heldigvis har vi storebror Johannes som er en kløper på hopp så vi skal nok få det til :-)

Vi gleder oss til Kiruna den 19. og 20. juni (Gällivare kjører vi ikke for da har Johannes konfirmasjon) og satser på at flest mulig av Henrik sine konkurenter skal få se nettopp dette ;-)



Johannes var selvfølgelig også med til Boden å kjørte løp.
Det var tydelig å se at mange var litt rustne og trengte å få blåst støv av kjøreferdighetene sine etter en lang vinter, endel hadde også problemer med sykler men alle våre fungerte akkurat som de skulle.

Daniel Hammari og Johannes Møller, de eneste norske utøverene i klassen U85 14-16 år.

Lørdag kjørte Johannes i første heat inn til en 8. plass og i andre heat til en 5. plass. Dette holdt til en 6. plass og pokal sammenlagt.

Johannes sin klasse kjører heat på 20 minutter + 2 runder.




Første heat søndag ble Johannes rett og slett nedkjørt av en finlender og endte da på en 10.plass og var meget klar for revange i siste heatet, noe han fikk ved først å ta starten, og så kjøre inn til en 4.plass og dermed ta 4.plass sammenlagt denne dagen.

Johannes blir ikke å finne på løp i Sverige før Luleå 24. og 25. juli, Gällivare mister han pga konfirmasjon og Kiruna pga klassetur med de Hvite bussene til Polen. (men det kan vel være greit å få med seg litt annet en grustak også når man først er ute på tur ;-)

No comments: